INP = Säkerhet

För oss är det en självklarhet att livsmedelsförpackningar måste hanteras på ett väldigt säkert tillvägagångssätt. Sedan 2016 erhåller vi därför ett FSSC 22000 certifikat som bevisar det. För några veckor sedan gjordes en revision på certifikatet som vi klarade felfritt och därmed bevisar vi än en gång att hur viktig säkerheten är för oss som företag.

FSSC 22000 står för ”Food Safety System Certification 22 000” och täcker av kriterier om personalens agerande i kontakt med livsmedelsförpackningar, men även materialet som används till förpackningarna. Standarden vi utgår ifrån är “FSSC 22000 Certification scheme for food safety systems including ISO 22000:2005, ISO/TS 22002-4:2013 and additional FSSC 22000 requirements”.

De två huvudpunkter som certifikatet utgår ifrån är följande:
Material och produkter som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel får inte överföra ämnen till livsmedlet i sådana mängder att de: utgör en fara för människors hälsa, medför en oacceptabel förändring av livsmedlets sammansättning, försämrar dess smak och lukt.
Konsumenterna får inte heller vilseledas genom det sätt på vilket ett material eller en produkt märks, marknadsförs och presenteras.

Den lyckade revisionen är något vi på INP Förpackningar är väldigt stolta över att visa upp till er, och innebär att vi fortsatt kan leverera livsmedelsförpackning över hela världen.

Vi på INP vill leverera förpackningar av högsta kvalité som är producerade med absolut största säkerhet!

Mer information om vad certifikatet innebär går att läsa HÄR