Ingen smak av plast.

Hos oss på INP Förpackningar sker tillverkningen med största omtanke. Vi är sedan 2006 certifierade av FSSC 22000, vilket innebär att vi sköter hantering av livsmedelsförpackningar på ett säkert och hållbart sätt. Vid produktionen av livsmedelsförpackningar tillämpas alltid alla lagar, regler och lite till för att säkerställa att förpackningarna produceras på ett så säkert och hållbart sätt som möjligt.

Faktum är att plastförpackningar har många fördelar inom livsmedel.

  • Möjligheten att kunna återförsluta och återanvända förpackningarna gör att hållbarheten i stor utsträckning förlängs på produkterna.
  • Det bidrar med ett högre presentationsvärde. Med hjälp av genomskinliga förpackningar ser kunden produkten, till skillnad från om exempelvis kartong hade använts.
  • Plastförpackningar påverkar inte smaken lika mycket i jämförelse med andra material, vilket också gör att hållbarheten förlängs.
  • Det är ett hållbart material. Förutom att ge produkten en längre hållbarhet går även materialet att återvinna till nästan 100%. Om konsumenten och producenten tar ansvar skapas en hållbar cykel där nästintill all plast återanvänds.

Om du hanterar livsmedel, är alltså vi på INP Förpackningar ditt självklara val för förpackningarna. Vill du komma på besök eller intresserad av mer information om vad vi kan erbjuda?

Kontakta oss här!

Länk för mer information kring NORMPACK: https://www.ri.se/sv/normpack

Länk för mer information om FSSC22000: https://www.fssc22000.com/