Tråg

Vi på INP specialiserar oss inom tråg för att kunna erbjuda ett brett utbud av specialanpassade produkter inom industri, livsmedel och medicin.
Specialanpassade tråg är i många fall nödvändiga för olika affärsområden för att förvara, exponera och underlätta packning av varor.

Förpackningar av plast

Våra termo- och vakuumformade tråg av plast har en stor applikationsmöjlighet och kan användas till en mängd olika varor – vare sig det handlar om att förvara, skydda, transportera eller presentera dem. De kan då med enkelhet integreras till företagets produktion och paketering. Tack vare att produktionen sker i vår fabrik i Småland är vi flexibla och kan erbjuda anpassade plasttråg för den produkt den är tänkt för.

Vid producering av önskat tråg kan vi antingen använda oss utav ett redan färdigt verktyg för att framställa i stor skala, eller skapa ett från grunden för att möta de behov ni har för just era produkter.

R-PET tråg

Till våra tråg använder vi i oss alltid utav 50-95% R-PET (Polyetentereftalat).
R-PET är ett välkänt material och är en återvunnen PET där utsläppen från förbränning endast blir vatten och koldioxid. Den R-PET vi använder oss utav innehåller 100% återvunna PET-flingor med en ABA-struktur som innebär att A är ny råvara, och B är 100% återvunnet material.

PET anses vara en säker och giftfri plast med stor flexibilitet. Den kan återvinnas på ett effektivt sätt utan att styrkan eller hållbarheten minskar. Totalt sett producerar vi på INP 98% PET, där 40% är regranulerad PET (R-PET).
På dagens marknad finns det inte många returprodukter som används i livsmedelsindustrin men PET är ett utav dessa och har visat sig möta de krav som EU ställer.

Certifikat

För oss är det en självklarhet att livsmedelsförpackningar måste hanteras på ett väldigt säkert tillvägagångssätt. Sedan i juli 2016 är vi på INP Förpackningar certifierade för FSSC 22000 för att kunna hantera era förpackningar korrekt och med livsmedelssäkerhet. Vi har sedan 2006 arbetat med en bred HACCP med fokus på livsmedelssäkerhet och haft detta i åtanke när vi byggde vår nya fabrik. Vi arbetar även utefter Normpack och erhåller även ett certifikat därifrån.