100% R-PET Miljö på riktigt…

100% R-PET Miljö på riktigt…

Vi fick en fråga… -Leverera det miljövänligaste ni kan som håller produkten i 3 dagar…! Det gör vi strax, en HMR form 2-f (Lagervara 1-2-3f + lock) av 96% R-PET i den svarta botten 100% R-PET i locket… Allt material GFSI (BRC) godkänt och producerat i vår FSSC miljö, det är svårt att göra det bättre…

98% R-PET totalt och resultatet ser ni nedan… Vi kunde kört bägge delar i Klar 100% R-PET men pga innehållet ska botten vara svart. O nej, innehållet ska inte vara vitaminer det är bara för att visa transparensen i locket.

55% R-PET eller 100% R-PET?

När vi lägger locken på vit bakgrund syns det en skillnad men vilken är 100% och vilken är 55% R-PET ?

Hur gör vi då? Vår lev köper in Grade A Bottle Flakes och renar dessa enl en speciell GFSI godkänd process. Vi kör ABA film och detta ligger i B-layer för att minimera kontaminationsrisken, A-layer använder vi vårt egna spill från vår produktion. Av det får vi 100% R-PET som har en fantastiks kvalitet och är GFSI godkänd.

Pris? Fn just idag skiljer det +11% från 50-55% R-PET till 100% R-PET, vi hoppas att detta ska ner till 5% eller 0 inom kort och så fort vi får ut det på marknaden.

När ska ni växla över och göra det på riktigt…?